Telefonas paaugliui: į ką atkreipti dėmesį perkant?

Pavasaris švaros ir atsinaujinimo metas, kai imamės atnaujinti ne tik savo namus, aplinką, drabužinę, bet ir išmaniąsias technologijas. Kai kuriems tėvams tenka pasirūpinti ne tik būtiniausiais dalykais, kurių trokštą jų atžalos, bet ir tokiais pirkiniais, kaip išmanusis telefonas. Tad jei jūs nusprendėte savo paaugliui nupirkti naują telefoną, atkreipkite dėmesį į keletą svarbių savybių.

Kamera, skirta socialiniams tinklams

Vienas svarbiausių dalykų telefone – kamera. Šiandieniniai išmanieji telefonai savo technologijomis nenusileidžia ir profesionaliems fotoaparatams. Dabar, kai daugelis paauglių kiekvieną savo gyvenimo akimirką gyvai transliuoja socialiniuose tinkluose, jiems svarbi tiek nuotraukų, tiek vaizdo įrašų kokybė. Naujausi telefonai leidžia fotografuoti įvairiomis sąlygomis, o dėl dirbtinio intelekto geba reaguoti į aplinką ir jei reikia automatiškai įjungia plataus kampo objektyvą ar pasiūlo geriausią kadrą 

Kokybiškas nuotraukas galima išgauti ne tik su brangiai kainuojančiu populiariausiu flagmanu, bet ir su vidutinės klasės telefonu. Vienas iš tokių pavyzdžių, „Samsung“ telefonas „Galaxy A51“, turintis integruotą keturių objektyvų kamerą, kurią sudaro pagrindinis, itin plataus kampo, makro ir gylio objektyvai. Toks įrenginys puikiai tiks paaugliui ir išpildys jo lūkesčius.

Ir bendravimui, ir pramogoms

Telefonus paaugliai naudoja žaidimams tiek pat dažnai, kiek ir naršo socialiniuose tinkluose ar susirašinėdami bendrauja su draugais. Todėl žaidimų mėgėjams svarbus ne tik galingas išmaniojo procesorius, kuris leis žaisti žaidimus be jokių strigimų, bet ir ilgai veikianti baterija. Renkant savo atžalai telefoną, patariame atkreipti dėmesį į baterijos talpą. Šiandien vertėtų ieškoti išmaniojo su 4000 mAh ar 4500 mAh talpos baterija. Taip tėvai bus tikri, kad net ir ilgiau žaidžiant žaidimus, vaikai bus pasiekiami.

Dar viena svarbu savybė – didelis ekranas. Geriausiai žaidimams rinktis telefoną su 6,5 ar 6,7 colių įstrižainės ir berėmiu ekranu. Tokiame ekrane peržiūrėti bet kokį vaizdo turinį yra daug patogiau.

Išskirtinis dizainas

Telefoną su savimi turime kasdien ir nešamės jį turbūt visur, kur tik einame. Šis įrenginys neabejotinai yra tapęs kone svarbiausiu žmogaus aksesuaru. Todėl nenuostabu, kad technologijų gamintojai kurdami jaunimui skirtus telefonus vis dažniau pamirštą juodą spalvą ir siūlo ryškių spalvų modelius. Norėdami save išreikšti ir atskleisti savo asmenybę paaugliai mielai renkasi drąsių ar blizgių pastelinių spalvų telefonus. 

Patraukli kaina

Kaina – dar vienas ypač svarbus aspektas, kai kalbame apie išmanųjį telefoną paaugliui. Anksčiau vyravusią nuomonę, kad pigesni telefonai yra smarkiai prastesni nei brangūs, technologijų gamintojai jau seniai paneigė. Šiandien visas aukščiau išvardintas savybės galima gauti ir už patrauklią kainą.

Patikimą ir puikiai veikiantį įrenginį, atitinkantį visus paauglio lūkesčius, galima įsigyti ir už 350 – 450 eurų. Pirkti flagmano vertės telefoną nėra tikslinga dėl savaime suprantamų dalykų – nuolat judantiems paaugliams telefonas dažniau iškrenta iš rankų ar galų gale jis greičiau jiems atsibosta.

Parašykite komentarą