Šalies vadovas pasveikino Popiežių Pranciškų išrinkimo metinių proga

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda savo ir visų Lietuvos žmonių vardu pasveikino Šventąjį Tėvą išrinkimo Popiežiumi septintųjų metinių proga ir palinkėjo sveikatos, dvasios tvirtybės stiprinant kiekvieno žmogaus pasiryžimą siekti susitaikymo, artimo meilės ir gailestingumo, o visoms tautoms – taikos ir dialogo.

„Jūsų apaštališkos kelionės į Lietuvą metu ištartas palinkėjimas mūsų šaliai būti vilties švyturiu bėgant laikui pradeda įgauti naują turinį. Praėjus trisdešimčiai metų nuo šalies nepriklausomybės atkūrimo esame išmokę pirmąsias gyvenimo laisvoje šalyje kūrimo pamokas, tačiau kartu susiduriame su naujomis užduotimis, kurioms įveikti reikia vilties, kantrybės ir naujų padrąsinimų. Lietuvoje siekiame sukurti gerovės valstybę, todėl tikiuosi, kad diskusija Asyžiuje apie naujus iššūkius ekonomikoje padės priimant kiekvienam žmogui naudingus ekonominius sprendimus, taip pat paskatins šalių lyderius galvoti apie teisingesnę ir jautresnę ekonominę politiką“, – rašoma sveikinime.

Šalies vadovas pabrėžė, kad tvirtai remia Popiežiaus Pranciškaus pastangas sustiprinti taiką pasaulyje, ir palinkėjo kantrybės ir didelės žmonių bei jiems atstovaujančių politikų paramos.

Parašykite komentarą