Iššūkių metas universitetams: rūpinamės kiekvienu studentu

Nėra nei vienos veiklos ar darbovietės, kurios nebūtų palietęs koronos virusas. Kiekvienas universitetas susiduria su nemenkais iššūkiais, bet panašu, kad pirmuosius viruso egzaminus universitetai išlaikė puikiai – savo bendruomeniškų bei besirūpininačių darbuotojų dėka. 

LCC tarptautinis universitetas – tai amerikietiško modelio universitetas, kurio studentai ir darbuotojai yra atvykę iš daugiau kaip 50-ties šalių, tad šiandieniniame COVID-19 kontekste, puikiai suprantame, jog pasitelkę visas priemones, turime saugoti savo bendruomenės narių saugumą bei sveikatą visuotiniam labui. Vykdant koronaviruso (COVID-19) plitimo prevenciją, buvo paskelbta nauja LCC darbo ir studijų  tvarka, kuriai JAV spauda negaili komplimentų ir rodo šį Lietuvos universitetą kaip puikų atsako į virusą pavyzdį („World Magazine“ straipsnis anglų kalba: 

https://world.wng.org/2020/03/inside_the_outbreak_coronavirus_at_college).

Nuo š.m. kovo pradžios, LCC tarptautiniame universitete, veikia darbo grupė, kuri reguliariai sprendė ir ruošėsi galimoms krizėms, susijusioms su neeiline situacija pasaulyje, nes universiteto darbuotojai ir studentai dalyvavo tiek mainų programose, tiek tarptautinėse konferencijose ir kt., o Jeilio (angl. Yale) universiteto profesorius skaitė paskaitas studentams ir Klaipėdos medicinos bendruomenei. Universiteto rektorė dr. Marlene Walls pabrėžia, kad „esminį vaidmenį LCC tarptautiniame universitete vaidina visuomeniškumas ir bendruomeniškumas“, tačiau „atsižvelgiant į susidariusią situaciją, visi renginiai atšaukiami, o studijos nuo kovo 16 dienos LCC tarptautiniame universitete pradėtos organizuotos nuotoliniu būdu iki pat 2020 m. pavasario semestro pabaigos“. LCC turi didelį įdirbį nuotoliniu būdu organizuojamoms studijoms, nes magistro programos studentai dalį savo studijų būtent taip derina su savo esama karjera.

Kovo 9- 13 dienomis LCC universitete buvo pavasario atostogos, tad atostogavusius Europoje ir svetur studentus, universitetas ragino grįžti į savo gimtąsias šalis, tačiau buvo nemažai tokių, kurie grįžo į Lietuvą. Kadangi jiems reikėjo izoliacijos, susitelkusi universiteto bendruomenenė įrengė karantinui skirtą vietą. Buvo paruoštos vietos nakvynei ir supirktos maisto atsargos. Nuolatos rūpinamasi studentų ir dėstytojų sveikatos bei psichologine būkle, organizuojamos klausimų/atsakymų sesijos. LCC rektorė dr. M. Walls pažymi, kad „Universiteto darbuotojai kiekviename žingsnyje padeda studentams, kuriems teko izoliuotis po kelionių per pavasario atostogas – nuo maisto atvežimo iki paramos suteikimo“. 

LCC tarptautinis universitetas šio viruso akivaizdoje ne tik išlieka puikiu bendruomeniškumo pavyzdžiu, bet ir toliau tęsia amerikietiškos sistemos liberaliųjų menų studijas bei demonstruoja aukštą akademinę kultūrą. Be to, rūpinasi kiekvienu studentu ir dėstytoju su pagarba bei atjauta bendruomenei sunkiais momentais. 

Dėl išsamesnės informacijos kreiptis: 

Aistė Motekaitienė, LCC Rinkodaros direktorė

Parašykite komentarą