Premjeras sveikina Tarptautinės teatro dienos proga

Premjeras Saulius Skvernelis sveikina visą teatro bendruomenę Tarptautinės teatro dienos proga.

Pasak Ministro Pirmininko, nors šiemet šią dieną minime labai neįprastomis sąlygomis, kai meno ir kultūros įstaigos turėjo užverti duris, tai anaiptol nereiškia, kad kultūra ir menas tapo neprieinami ir nevertinami.

„Simboliška, kad Tarptautinę teatro dieną švenčiame pavasarį. Teatras, kaip ir gamta, nuolat atgimsta, nusimesdamas anksčiau nustatytas taisykles ir atrasdamas naujas formas. Meno pasaulio žmonės yra vieni išradingiausių mūsų visuomenėje, kupini naujų idėjų, todėl šiandien teatras ateina į namus, o mums tereikia atverti jam langą – tegu ir virtualų!

Šiandien, kai gyvename tokių iššūkių akivaizdoje, mums kaip niekada reikia teatro ir kūrybos, kurie padeda suprasti gyvenimą ir padeda jį gyventi – žadina žmogų žmoguje.

Nuoširdžiai sveikinu Jus visus Tarptautinės teatro dienos proga ir dėkoju už Jūsų reikšmingą indėlį į Lietuvos kultūrą ir šalies vardo garsinimą pasaulyje. Tikiu, kad nekantriai lauksime naujų susitikimų: vieni – išsiilgę galimybės būti scenoje, o kiti – su susižavėjimu ją stebėti“, – sakoma premjero sveikinime.

Parašykite komentarą