Su infekuotais asmenimis karantino metu dirbantiems medikams siūloma mokėti priedus

Seimas po pateikimo pritarė siūlymui karantino laikotarpiu mokėti priedus medikams, dirbantiems su infekuotais ligoniais ar vykdantiems epidemijų profilaktikos priemones ypač pavojingų ligų židiniuose (projektas Nr. XIIIP-4675).

„Pasaulinės pandemijos akivaizdoje visa šalis ir ypač Lietuvos sveikatos priežiūros specialistai išgyvena didelį išbandymą. Ir šios grėsmės akivaizdoje medikai deda visas pastangas, kad būtų išsaugota mūsų sveikata ir mūsų gyvybės. Ir tikriausiai šiandien niekas neabejoja, kad medikams privalo būti užtikrintos ir deramos socialinės garantijos“, – sakė projekto iniciatorė Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė Asta Kubilienė.

Žmonių užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatyme siūloma įtvirtinti, kad sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojams, nuo karantino Lietuvos Respublikos teritorijoje paskelbimo mėnesio pradžios iki karantino galiojimo mėnesio pabaigos, tam laikui, kai organizuoja ir teikia sveikatos priežiūros paslaugas ypač pavojingomis užkrečiamosiomis ligomis sergantiems pacientams ar vykdo epidemijų profilaktikos priemones ypač pavojingų užkrečiamųjų ligų židiniuose, būtų mokamas nuo 50 iki 100 proc. jų pastoviosios darbo užmokesčio dalies dydžio priedas.

Taip pat tuo pačiu laikotarpiu siūloma nustatyti, kad asmens sveikatos priežiūros įstaigų išlaidos darbuotojams, organizuojantiems ir teikiantiems asmens sveikatos priežiūros paslaugas ypač pavojingomis užkrečiamosiomis ligomis sergantiems pacientams ar vykdantiems epidemijų profilaktikos priemones ypač pavojingų užkrečiamųjų ligų židiniuose, mokamam pastoviosios darbo užmokesčio dalies priedui (įskaitant ir nuo jo darbdavio mokamus mokesčius), apmokamos Privalomojo sveikatos draudimo fondo lėšomis sveikatos apsaugos ministro nustatyta tvarka. Projektui po pateikimo vieningai pritarė visi 124 balsavime dalyvavę Seimo nariai. Jis bus svarstomas ypatingos skubos tvarka.

Parašykite komentarą