Nacionalinė žemės tarnyba karantino metu nuosekliai vykdo savo darbus

Informuojame, kad Lietuvos Respublikos teritorijoje karantiną pratęsus iki balandžio 13 d., asmenys Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) patalpose ir toliau neaptarnaujami, tačiau prašymai priimami ir didžioji dalis paslaugų teikiama elektroniniu būdu. Karantino metu laikinai sustabdyti tik tie darbai, kurie reikalauja aktyvaus piliečių, kitų asmenų tiesioginio dalyvavimo procese: susirinkimų organizavimas projektuojant žemės sklypus, žemės naudojimo valstybinės kontrolės darbai, nustatytų žemės sklypų ribų (riboženklių) patikra vietovėje.

Informacija ir konsultacijos yra teikiamos institucijos oficialiu elektroninio pašto adresu nzt@nzt.lt ir telefonu 8 706 86 666, taip pat ir teritorinių skyrių bendraisiais telefonų numeriais ir elektroninio pašto adresais, kuriuos galima rasti NŽT interneto svetainėje www.nzt.lt, skiltyje „Struktūra ir kontaktai“.

Prašymus galima pateikti paštu ir elektroniniu paštu, pasirašytus kvalifikuotu elektroniniu parašu, taip pat prisijungus prie Elektroninių valdžios vartų (www.epaslaugos.lt), kai pasirenkama paslauga „Asmens skundo ar prašymo priėmimas bei nagrinėjimas“. Tokiu būdu NŽT teikia net 40 administracinių paslaugų.

Taip pat dėl 12 administracinių paslaugų suteikimo asmenys į NŽT gali kreiptis pateikdami prašymus per specialiai tam sukurtas informacines sistemas.

Žemėtvarkos planavimo dokumentų rengimo informacinėje sistemoje (toliau – ŽPDRIS) yra teikiamos Kaimo plėtros žemėtvarkos projektų rengimo ir Žemės sklypų formavimo ir pertvarkymo projektų rengimo elektroninės paslaugos, kurios apima 6 NŽT teikiamas administracines paslaugas.

Per Elektroninius valdžios vartus teikiamos 3 NŽT administracinės paslaugos: geodezininko kvalifikacijos pažymėjimų išdavimas, matininko kvalifikacijos pažymėjimų išdavimas, kvalifikacijos pažymėjimų rengti žemėtvarkos planavimo dokumentus išdavimas.

Per informacinę sistemą „GeoMatininkas“ NŽT teikia 2 administracines paslaugas, susijusias su žemės sklypo kadastro duomenų bylos tikrinimu.

Per Lietuvos erdvinės informacijos portalą (www.geoportal.lt) teikiama 1 NŽT administracinė paslauga – sutikimų valstybinėje žemėje, kurioje nesuformuoti žemės sklypai, tiesti susisiekimo komunikacijas, inžinerinius tinklus ir statyti jiems funkcionuoti būtinus statinius išdavimo elektroninė paslauga.

Iš viso NŽT teikia 52 administracines paslaugas.

Visa informacija apie NŽT  paslaugas skelbiama interneto svetainėje www.nzt.lt .

Parašykite komentarą