UAB „Aukštaitijos vandenys“ investuoja į vandentvarkos ūkio atnaujinimą ir plėtrą

Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT), siekdama užtikrinti geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo paslaugų kokybę ir didesnį prieinamumą vartotojams, suderino UAB „Aukštaitijos vandenys“ investicijas.

Bendra darbų vertė – 3,7 mln. Eur. Nuo 50 iki 80 proc. investicijoms įgyvendinti reikalingų lėšų planuojama gauti pasinaudojant ES struktūrinių fondų parama.

Iki 2020 m. pabaigos UAB „Aukštaitijos vandenys“ planuoja užbaigti vandentiekio ir nuotekų tinklų rekonstrukciją Panevėžio mieste – iš viso bus atnaujinta 19,71 km tinklų  (9,5 km vandens tiekimo ir 10,21 km nuotekų). Prie rekonstruojamų vandentiekio tinklų yra prisijungę – 1359 būstai, prie nuotekų tinklų – 5311 būstų. Rekonstravus vandentiekio ir nuotekų tinklus, sumažės avarijų skaičius,  į vandentiekio tinklus pritekančio lietaus ir polaidžio vandens kiekiai bei kt.

UAB „Aukštaitijos vandenys“ vykdo vandentiekio ir nuotekų tinklų plėtrą: Panevėžio mieste bus nutiesta apie 1,7 km vandentiekio ir apie 1,4 km nuotekų tinklų su įvadais ir išvadais iki abonentų / vartotojų, Panevėžio rajone (Uliūnuose, Ramygaloje, Molainiuose, Šilagalyje ir Staniūnuose) – prie esamų centralizuotų tinklų bus prijungta 1,4 km naujai paklotų vandentiekio tinklų ir 4,0 km nuotekų tinklų su įvadais ir išvadais iki abonentų / vartotojų.

Planuojama, kad Panevėžio mieste papildomai prie centralizuotų vandentiekio tinklų galės prisijungti 53 vartotojai, prie nuotekų tinklų – 37, Panevėžio rajone 31 vartotojui bus sudaryta galimybė prisijungti prie centralizuotų vandentiekio tinklų ir 70  – prie centralizuotų nuotekų tinklų.

Bendrovė iki 2021 m. planuoja užbaigti šįmet pradėtus nuotekų valymo įrenginių Uliūnų k. ir  Ramygalos mstl. (Panevėžio r.) rekonstrukcijos darbus. Įdiegus šiuolaikinę nuotekų valymo technologinę įrangą, sumažės energijos ir įrenginių eksploatavimo sąnaudos, bus užtikrintas taršos leidimuose numatytų reikalavimų įgyvendinimas.

Parašykite komentarą