Verslo skaitmenizavimui – jungtinė „Luminor“ ir „Verslios Lietuvos“ pagalba

Nors karantino reikalavimai verslui švelnėja, prireiks laiko, kol vartojimo ir ekonomikos traukinys pasieks sau įprastą greitį. Todėl „Luminor“ bankas jungiasi prie „Verslios Lietuvos“ pagalbos verslui iniciatyvos „Internete karantino nėra“ bei kviečia socialinio verslo įmones dalyvauti socialinio verslo skaitmenizavimo mentorystės ir paramos programoje.

Programos partneriai atrinks tris socialius verslus, kuriems padės sukurti e. parduotuves, patars dėl mokėjimų surinkimo sistemos, konsultuos ir prisidės prie jų rinkodaros ir reklamos.

„Koronaviruso padariniai jaučiami beveik visame versle. Matome, kad „Versli Lietuva“ ir jos projektas „Internete karantino nėra“ daro svarbų ir reikšmingą darbą, mokydama ir padėdama Lietuvos verslui perkelti savo veiklą į internetą. Jungiamės prie šio projekto, o taip pat pradedame mentorystės programą, kuria padėsime verslui šiuo sunkiu metu – savo sprendimais, žiniomis, partnerių tinklu ir žinomumo didinimu. Turėdami platų klientų tinklą mes taip pat skatinsime savo klientus pirkti mažose parduotuvėse ir taip prisidėti prie jų išsaugojimo ir augimo“, – sako Andrius Načajus, „Luminor“ Lietuvos skyriaus vadovas.

Socialinio verslo įmonių registracija dalyvauti socialinio verslo mentorystės ir paramos programoje vyksta pagalbos verslui iniciatyvos „Internete karantino nėra“ internetinėje svetainėje www.internetekarantinonera.lt  iki 2020 m. gegužės 15 d. Pasibaigus registracijos terminui, „Luminor“ ir „Verslios Lietuvos” atstovai atrinks tris socialinio verslo įmones, kurioms bankas kartu su išoriniais partneriais padės sukurti funkcionalias e. parduotuves su integruotu sprendimu pirkėjų mokėjimams surinkti, konsultuos logistikos, rinkodaros ir visais kitais su sėkminga e. parduotuvės veikla susijusiais klausimais.

„Pagalbos verslui iniciatyvos „Internete karantino nėra“ tikslas –  telkti pagalbą sunkumus patiriančiam verslui, kuris karantino metu užsidarius fizinėms parduotuvėms neteko pajamų, bet perkėlus verslą į internetą galėtų sėkmingai tęsti veiklą. Per pirmąjį karantino mėnesį vienoje vietoje jau subūrėme virš 1000 e. parduotuvių, prie iniciatyvos prisijungė virš 100 mentorių, sulaukėme kelių dešimčių įmonių pagalbos verslui pasiūlymų suteikiant reikšmingas nuolaidas, nemokamas paslaugas. Per šį laiką ne tik padėjome verslui persikelti į internetą, bet ir prisidėjome prie Lietuvos e. parduotuvių žinomumo didinimo, reklamos, pardavimų skatinimo. Banko „Luminor“ pasiūlymas suteikti išskirtinę mentorystę socialinio verslo įmonėms suteikia galimybę išplėsti projekto „Internete karantino nėra“ galimybes, o skiriama parama – užtikrinti projekto tęstinumą. Džiaugiamės, kad pagalbos verslui iniciatyva „Internete karantino nėra“ pritraukia socialinius partnerius, su kuriais galime pasiekti kur kas daugiau ir drauge suteikti realią, apčiuopiamą pagalbą šį laikiną sunkmetį patiriančiam Lietuvos verslui“, –  sako Daina Kleponė, „Versli Lietuva“ generalinė direktorė.

Apie pagalbos verslui iniciatyvą „Internete karantino nėra“

Pirmąją karantino savaitę eksporto ir verslumo plėtros agentūra „Versli Lietuva“ pristatė pagalbos verslui iniciatyvą „Internete karantino nėra“, kuri skirta padėti Lietuvos verslui skaitmenizuotis, perkelti prekybą į internetą ir sėkmingai vystyti verslą virtualioje erdvėje, kur nėra karantino, o ir jam pasibaigus – jokių apribojimų tiek lokaliai, tiek globaliai verslo plėtrai. Šiuo metu iniciatyva „Internete karantino nėra“ vienija per 1000 e. parduotuvių, virš 100 mentorių, virš 20 socialinių partnerių ir sulaukė  privataus verslo paramos, kurią skyrė bankas „Luminor“, projekto tęstinumui.

Parašykite komentarą