EP narys J. Olekas pasirašė pataisą, siūlo iš Mobilumo paketo pašalinti grįžimą į registracijos šalį kas 8 savaites

Europos Parlamentas (EP) artimiausiu metu svarstys Mobilumo paketą, kuris iš esmės pakeis Europos vežėjų ir vairuotojų veiklos organizavimą Europoje. Skirtingas nuomones sukėlusi sąlyga – grįžimas į registracijos šalį kas 8 savaites – turi būti pakeista, kad nežalotų darbuotojų ir verslo, teigia pataisą su kitais EP nariais registravęs Juozas Olekas.

„Mobilumo paketas turi derėti su naujuoju Europos žaliuoju kursu. Periodiškas vilkikų grįžimas į registracijos šalis tikrai neprisidės prie klimato kaitos stabdymo, tad turime atsargiai ieškoti kitų priemonių. Svarbu atskirti, kad šios priemonės, vilkiko grąžinimo į registracijos šalį kas 8 savaites, tikslas yra užtikrinti visų pirma darbuotojų teisę periodiškai grįžti namo. Jei matome, kad priemonė netarnauja tikslui, turime ieškoti kitų sprendinių. Diskusijos dėl kitų priemonių jau buvo pradėtos, prieš priimant šį sprendimą Europos Parlamentas turi pilnai išdiskutuoti kylančias dvejones”, – teigia europarlamentaras J. Olekas.

Juozas Olekas bei kiti 19 Europos Parlamento narių registravo pataisą, kurioje siūlo pašalinti Europos Tarybos siūlomo Mobilumo paketo varianto dalį, dėl transporto priemonių grįžimo į registracijos šalį kas 8 savaites. EP nariai teigia, kad šio varianto priėmimas būtų diskriminacinis vežėjų atžvilgiu, apribotų visų ES šalių – narių, o ypatingai geografiškai nutolusių, galimybę vienodai dalyvauti ES bendrojoje rinkoje. Taip pat, europarlamentarai teigia, kad ši priemonė neatitiktų ir ES naujojo Žaliojo kurso užsibrėžtų tikslų.

Parašykite komentarą