Seimo Švietimo ir mokslo komitete pristatyti numatomi pakeitimai dėl ikimokyklinio, priešmokyklinio ir vyresniųjų mokinių ugdymo, neformalaus švietimo, taip pat rekomendacijos dėl egzaminų vykdymo tvarkos

2020 m. gegužės 13 d. pranešimas žiniasklaidai 

 

Švietimo ir mokslo komitetas gegužės 13 d. nuotoliniame posėdyje susitiko su švietimo, mokslo ir sporto ministru dr. Algirdu Monkevičiumi, kuris pristatė artimiausius pasikeitimus švietimo srityje dėl šalyje paskelbto karantino.

Ministras informavo, kad nuo ateinančio pirmadienio ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupės pradės teikti ne tik priežiūros, bet ir ugdymo paslaugas. Nebus ribojamas ugdytinių skaičius grupėse, tačiau grupės turės būti izoliuotos, darbuotojai dirbti tik vienoje grupėje.

Šiandien Vyriausybės posėdyje svarstomas klausimas dėl mokinių grįžimo į mokyklas šiais mokslo metais. Planuojama, kad nuo gegužės 25 d. mokyklos galėtų būti atvertos pradinukams, o nuo birželio 1 d. – ir kitoms klasėms: 5–8 ir I-III gimnazijos klasių mokiniams. Tai nebus privaloma nuostata, o teisė priimti vaikus ugdymui į mokyklą, laikantis nustatytų reikalavimų.

Nuo gegužės 25 d. norima leisti veikti ir neformaliojo švietimo įstaigoms, o nuo birželio 1 d. – ir vaikų vasaros stovykloms. Bus paskelbti principai, kaip paskirstyti sukauptus 2,5 mln. eurų. Planuojama tai daryti atsižvelgiant į vaikų skaičių savivaldybėse.

Yra parengtos rekomendacijos dėl egzaminų vykdymo tvarkos. Siekiant sumažinti padidėjusią techninio darbo naštą mokytojams, papildomai bus pasitelkiami parengti egzaminų vykdytojai.

Primename, kad yra nutarta kiekvieną trečiadienį, pirmąją komiteto posėdžio valandą, skirti klausimams Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos vadovybei.

Kontaktams:

Švietimo ir mokslo komiteto biuro vedėja Lina Vingrytė

Tel.(8 5) 239 6879, el. p. lina.vingryte@lrs.lt

 

 

Parašykite komentarą