Seimo Lietuvos socialdemokratų darbo frakcijos pranešimas: „Vienkartinėmis išmokomis vaikams bent iš dalies bus patenkinti vaikų poreikiai“

2020 m. birželio 4 d. pranešimas žiniasklaidai

Lietuvos socialdemokratų darbo (LSDD) frakcija Seime palaikė Prezidento iniciatyvą skirti koronaviruso pandemijos metu vienkartinę išmoką vaikams, nes tai yra „socialdarbiečių“ politinės krypties tęstinumas. Pasak „socialdarbiečių“, frakcijos vykdomoje politikoje vaikų poreikiams visuomet buvo skiriama svarbi vieta, tad tokiai idėjai pritarta ir balsuota „už“.

„Socialdarbiečiai“ buvo iniciatoriai ir kovotojai už vaiko pinigus ir jų didinimą, būtent mūsų siūlymu, išmokos kiekvienam vaikui šiemet siekia 60 eurų, o kitąmet didės iki 70 eurų. Daugiavaikių šeimų vaikai gauna po 100 eurų. Tokią politikos kryptį tęsiame ir džiaugiamės Seime priimtu sprendimu pandemijos metu išmokėti vaikams po 120 eurų išmoką, daugiavaikių šeimų vaikams skiriant po 200 eurų“, – sako LSDD frakcijos narys, Seimo Pirmininko pavaduotojas Gediminas Kirkilas.

Seimo LSDD frakcijos seniūnas Rimantas Sinkevičius įsitikinęs, kad ši išmoka paskatins vidaus vartojimą, tuo pačiu bus patenkinti vaikų poreikiai. Bet kokia injekcija šiuo metu reikalinga ir skatina ekonomiką, tuo pačiu su mokesčiais grįžta į valstybės biudžetą.

Seimo LSDD frakcijos narys Antanas Vinkus priminė, kad pats augo daugiavaikėje šeimoje ir puikiai supranta, su kokiais džiaugsmais ir rūpesčiais susiduria būrį vaikų auginančios šeimos.

„Pastaruoju metu priėmėme daug įstatymų projektų, kuriais skatiname ekonomiką. Tačiau nuo pandemijos nukentėjo ne tik senjorai, neįgalieji ar darbo netekę asmenys – pagalbos reikia ir šeimoms, auginančioms daugiau vaikų ar neįgalius vaikus. Išmokos turės teigiamą poveikį, bus atliepti žmonių lūkesčiai, paskatinta ekonomika“, – sako „socialdarbiečių“ frakcijos narys A. Vinkus.

Parašykite komentarą