„Eurovaistinė“: gyventojai ir be atskiro pranešimo vis dažniau dėvi kaukes

Liepą vėl ženkliai šoktelėjo susidomėjimas medicininėmis kaukėmis. Pagrindinio šalies vaistinių tinklo „Eurovaistinė“ atstovai sako, kad tai susiję su gyventojų sąmoningumu ir rūpesčiu savo sveikata. Vien palyginus dešimt mėnesio dienų, kaukių populiarumas išaugo tris kartus. Respiratorių įsigyta – keturis kartus daugiau.

Nors Lietuvoje šiuo metu dėvėti kaukes nėra privaloma, jas rekomenduojama dėvėti tik dirbantiems viduje, jeigu nėra galimybės dirbti per dviejų metrų nuotolį, į vaistinę vis dažniau ateina gyventojai, jau dėvintys kaukes.

„Daugelis mūsų vaistininkų kaukes tebedėvi nuo pat karantino pradžios, priėmėme sprendimą, kad taip darbuotojams yra saugiau. Pastebime, kad klientai taip pat ateina dėvėdami kaukę arba ją užsideda vos įsigiję. Susidomėjimą rodo ir kasdien tūkstančiais vienetų didėjantys įsigyjamų kaukių skaičiai. Mėnesio pradžioje 275 „Eurovaistinėse“ per dieną įsigyta apie 4000, liepos 9-ąją – 16 tūkstančių vienetų“, – sako „Eurovaistinės“ komunikacijos vadovė Laura Bielskė.

Pasak jos, gyventojai ieško galimybės pirkti vienetais, retas kuris perka visą dėžutę. Keturis kartus vaistinėje padidėjo ir susidomėjimas respiratoriais, juos klientai perka savo garbingo amžiaus artimiesiems.

Vaistininkai primena, kad siekiant apsisaugoti nuo virusų, rekomenduojama apsaugines kaukes keisti kas  2–3 valandas, taip pat atkreipti dėmesį į taisyklingą jų dėvėjimą.

„Apsauginę kaukę reikia dėtis mėlyna puse į viršų. Svarbu atkreipti dėmesį, kad apsauginė kaukė turi viršų ir apačią ir šios siūlės nėra vienodos. Paėmę jausite, kad viena kraštinė yra kietesnė, ten yra metalinė viela, kurią galite išlankstyti pagal savo nosį, o apatinis kraštas turėtų priglusti prie smakro. Kaukę reikia dėti tiksliai prie nosies, užkabinti už ausų ir patempti apačią, kad ji gražiai priglustų prie smakro“, – paaiškina vaistininkė Jovita Juodsnukytė.

Svarbu, kad nusiėmę kaukę, iškart ją išmestumėte ir nenaudotumėte antrą kartą. J. Juodsnukytė primena, kad nusiėmus kaukę būtina nusiplauti rankas ir neskubėti liesti veido.

Parašykite komentarą