„Northway Biotechpharma“ pradeda antikūnų gamybą kovai su COVID-19

Vilnius, Lietuva, 2020 m. rugpjūčio 14 d. – „Northway Biotechpharma“, biofarmacinių produktų vystymo paslaugas tiekianti bendrovė, paskelbė apie bendradarbiavimą su Šveicarijos kompanija „Memo Therapeutics AG“ kuriant technologijas, skirtas SARS-CoV-2 neutralizuojančių antikūnų gamybai.

Šis projektas suvienija dviejų partnerių novatoriškumą ir sukauptą patirtį vaistų tyrimų, vystymo ir gamybos srityse. „Memo Therapeutics AG“ teigimu, iš COVID-19 pacientų išskirtas antikūnas MTX-COVAB pasižymi dideliu veiksmingumu, todėl pasaulinės vaistų reguliavimo institucijos palaiko šio antikūno greitesnį kelią į rinką. Remiantis sutarties sąlygomis, „Northway Botechpharma“ optimizuos žinduolių ląstelių linijas šių antikūnų biosintezei, taip pat gamins GGP (Geros Gamybos Praktikos) standartus atitinkančius antikūnus klinikiniams tyrimams. Tikimasi, kad „Memo Therapeutics AG“ sukurti ir „Northway Biotechpharma“ pagaminti antikūnai, esant teigiamiems klinikinių tyrimų rezultatams, rinką pasieks 2021 m.

„Northway Biotechpharma“ valdybos pirmininkas, prof. Vladas Algirdas Bumelis, teigia: „Esame pasirengę asmeniškai prisidėti prie pasaulinės kovos prieš COVID-19, pasitelkdami sukauptą ilgametę patirtį vaistų vystymo ir gamybos technologijų kūrime”.

Siekdama efektyviau patenkinti augantį monokloninių antikūnų ir kitų žinduolių ląstelių produktų poreikį bei užtikrinti antikūnų prieš COVID-19 tiekimą, „Northway Biotechpharma“ 2021 m. pradžioje numato paleisti papildomą 3000 L fermentatorių sistemą žinduolių ir mikrobinių ląstelių produktų biosintezei, padidindama esamą gamybinį pajėgumą daugiau nei du kartus.

„Dėl visuotinės grėsmės sveikatai „Memo Therapeutics AG“ turi labai griežtus terminus, todėl jiems reikia partnerio, kuris galėtų greitai reaguoti į kylančius poreikius, teikdamas aukštos kokybės paslaugas. Jie pasirinko „Northway Biotechpharma“, nes mes galime patenkinti šiuos poreikius“, – pažymi dr. André Markmann, „Northway Biotechpharma“ verslo plėtros viceprezidentas Europoje.

Plačiau apie „Northway Biotechpharma“:

„Northway Biotechpharma“ yra užsakomųjų paslaugų biofarmaciniams produktams vystyti ir preparatų klinikiniams tyrimams tiekėja. Įmonė teikia platų paslaugų spektrą pradedant ląstelių linijos konstravimu ir procesų vystymu ir baigiant GGP (Geros Gamybos Praktikos) vaistinės substancijos ir vaistinių produktų gamyba ir tiekimu klinikiniams tyrimams. „Northway Biotechpharma“ klientai yra biotechnologinės įmonės, tarptautinės farmacinės kompanijos ir garsios mokslo institucijos iš Europos, Šiaurės Amerikos ir Azijos šalių. Aukšta kokybė, lankstumas, inovatyvus mąstymas ir nuolatinės investicijos į plėtrą lemia tai, kad įmonė pateisina ir viršija užsakovų lūkesčius. „Northway Biotechpharma“ yra privataus kapitalo įmonė, įsikūrusi Vilniuje, Lietuvoje ir Bostone, JAV.

Parašykite komentarą