Vartotojo pareiga – atsiskaityti už suvartotą elektros energiją

Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT), išnagrinėjusi tarp vartotojo ir AB „Energijos skirstymo operatorius“ bei UAB „Ignitis“ kilusį ginčą, nustatė, kad vartotojas nėra atsiskaitęs už faktiškai suvartotą elektros energijos kiekį bei elektrą bendrosioms pastato reikmėms, todėl jam teisėtai ir pagrįstai nutrauktas elektros energijos tiekimas.

VERT pateiktame prašyme vartotojas nurodė, kad nesutinka su jam apskaičiuota skola už elektros energiją, nes negali įsitikinti, kad sumas už elektros energiją bendrosioms reikmėms, kurias prašoma sumokėti, pastato administratorius apskaičiavo teisingai. Taip pat vartotojas prašė įpareigoti AB „Energijos skirstymo operatorius“ nedelsiant atnaujinti elektros energijos tiekimą, kuris buvo nutrauktas dėl minėto įsiskolinimo.

VERT, išnagrinėjusi faktines ginčo aplinkybes ir įvertinusi vartotojo mokėjimus 2000–2020 m. laikotarpiu, nustatė, kad už elektros energiją buvo mokama nereguliariai, vartotojas neatsiskaitydavo ne tik už pastato bendrosioms reikmėms suvartotą elektros energiją, bet ir už bute suvartotą elektros energijos kiekį, todėl nuolat susidarydavo įsiskolinimai.

Šiuo konkrečiu atveju vartotojui nutrauktas elektros energijos tiekimas, nes jis neapmokėjo už jo paties deklaruotą, bute faktiškai suvartotą elektros energijos kiekį, taip pat elektros energiją pastato bendrosioms reikmėms. Elektros energijos tiekimas vartotojui bus atnaujintas tik visiškai atsiskaičius su tiekėju ir apmokėjus elektros energijos tiekimo atnaujinimo mokestį.

Parašykite komentarą