Panevėžys atsinaujina! Baigta „Vilties“ progimnazijos modernizacija

„Vilties“ progimnazijos bendruomenei šie nauji mokslo metai ypatingi – mokiniai ne tik klasiokus, mokytojus susitiks po nuotolinio mokymo, bet ir sugrįš į visiškai saugią aplinką – atnaujintą mokyklą.

„Vilties“ progimnazija labai daug metų laukė šios renovacijos. Karantinas sudarė palankias sąlygas statybininkams intensyviau atnaujinti mokyklą. Už Europos Sąjungos, Valstybės investicijų programos ir Panevėžio miesto biudžeto lėšas sukurtos modernios, saugios mokymosi erdvės. Progimnazija įgavo naują kvėpavimą – nuo šiol ji galės vadintis ne tik daugiausiai moksleivių turinčia, bet ir pačia jaukiausia, gražiausia mūsų miesto mokykla“, – teigia Panevėžio miesto mero pavaduotojas Deividas Labanavičius.

Darbų buvo suplanuota daug – mokykla rekonstruota iš esmės, atlikti pastato išorės ir vidaus remonto darbai. Apšiltintas pastatas, pakeistas stogas, atnaujinta šildymo, elektros sistemos, vandentiekis, kanalizacija, įrengta apsaugos, ventiliacinė-rekuperacinė sistemos, lietaus nuotekų tinklai. Suremontuotas 31 kabinetas (technologijų, fizikos, chemijos ir kt.), biblioteka/skaitykla, aktų salė, nupirkta įrangos ir baldų. Sutvarkius valgyklą ir koridorius atsirado energiją taupančių priemonių, pritaikytų specialiuosius poreikius turintiems mokiniams. Įrengtos lifto šachtos leis šioje mokykloje ugdytis judėjimo negalią turintiems vaikams.

„Vilties“ progimnazijos modernizavimo darbus atliko dvi įmonės – UAB „Aukštaitijos ranga“ ir UAB „Kriautė“. Viso šio projekto bendra vertė – 2,5 mln. Eur.

  

Komunikacijos skyrius

Parašykite komentarą