„Goodyear“ sunkvežimių padangos paruoštos „Odisėjai“ – 2016 m. Dakaro lenktynėms

Po išsamaus ir sėkmingo testavimo Ispanijoje ir Maroke, 2012 m. Dakaro lenktynių laimėtoja „De Rooy“ komanda pasirinko „Goodyear“ ORD bekelės sunkvežimių padangas. Šios 375/90R22,5 dydžio padangos bus sumontuotos trijuose „Iveco“ sunkvežimiuose, kuriuos komanda užregistravo 2016 m. Dakaro lenktynėms, pavadintoms „Odisėja“. 2016 m. sausio 3–16 dienomis Argentinoje ir Bolivijoje vyksiantis Dakaras – didžiausias bekelės iššūkis automobiliams, motociklams ir sunkvežimiams.

Džiaugiamės, kad „De Rooy“ komanda pasirinko „Goodyear“ ORD 375/90R22,5 dydžio bekelės padangas 2016 m. Dakarui. Atliktas išsamus testavimas parodė, kad mūsų sunkvežimių padangos tinka komandai dėl puikių eksploatacinių savybių – sukibimo, patvarumo ir tvirtumo. Šios savybės sunkiose Dakaro lenktynėse ypač svarbios, jei norima finišuoti laimėtojo pozicijoje. Dalyvavimas vienose iš sunkiausių bekelės lenktynių su „De Rooy“ komanda – tai puiki galimybė pademonstruoti ORD bekelės padangų pajėgumą pačiomis sudėtingiausiomis sąlygomis. Tuo pačiu iš šio projekto gauname vertingų duomenų bei įžvalgų, kurias panaudosime kurdami sunkvežimių padangas ateityje. Laukiame sausio mėnesio ir linkime komandai visokeriopos sėkmės Dakare“, – kalbėjo Benjamin Willot, komercinio transporto „Goodyear“ padangų rinkodaros direktorius Europai, Artimiesiems Rytams ir Afrikai.

„De Rooy“ komanda iš Nyderlandų lenktynėms užregistravo tris sunkvežimius, kuriuose bus sumontuotos „Goodyear“ ORD 375/90R22,5 dydžio bekelės sunkvežimių padangos. Komandos sunkvežimiai: pagrindinis lenktyninis sunkvežimis, vairuojamas Gerard De Rooy, laimėjusio 2012 m. Dakarą sunkvežimių kategorijoje, „De Rooy“ komandos nario Ales Loprais sunkvežimis ir greitasis pagalbinis automobilis, vairuojamas Ton van Genugten. „Goodyear“ ORD padangos buvo pasirinktos po išsamaus testavimo 2015 m. liepą vykusiame Bachos ralyje Ispanijoje ir 2015 m. spalį vykusiame „Oilibya“ ralyje Maroke. Šių bandomųjų lenktynių metu „Goodyear“ inovacijų centro Liuksemburge inžinieriai bendradarbiavo su komanda, kad padangos „dirbtų“ optimaliai įvairiomis sąlygomis, kuriomis teks važiuoti lenktynių dalyviams.

Buvo testuojamos „Goodyear“ ORD 375/90R22,5 padangos, kurios ir bus naudojamos Dakare. Šis dydis yra siūlomas tik „Goodyear“. Jis pakeičia 14,00R20 dydžio komplektą, kurį anksčiau naudojo „De Rooy“ komanda. „Goodyear“ ORD 375/90R22,5 dydžio padangos yra tokio paties skersmens ir pločio kaip 14,00R20 padangos, tačiau dėl platesnio ratlankio padidėja stabdžių klirensas, todėl pagerėja atsparumas karščiui.

Henk van Leuven, „De Rooy“ ralio komandos vadybininkas pridėjo: „Padangų testavimas įrodė, kad „Goodyear“ ORD padangų eksploatacinės savybės yra įspūdingos, tad esame įsitikinę, kad mums tai yra geriausios padangos Dakaro lenktynėms. Padangos atlieka labai svarbų vaidmenį mūsų iššūkyje ir vėl užlipti ant aukščiausio pakylos laiptelio. Esame įsitikinę, kad su „Goodyear“ padangomis pasieksime šį tikslą.“

2016 metų Dakaro lenktynės „Odisėja“ vyks Argentinoje ir Bolivijoje sausio 3–16 dienomis. Tikimasi, kad 2016 m. lenktynėse dalyvaus daugiau nei 660 dalyvių iš daugiau nei 50 šalių su 400 motociklų, keturračių, automobilių ir sunkvežimių.

2016 m. Dakaro programa:

01-03: Buenos Airės – Vilja Karlos Pasas

01-04: Vilja Karlos Pasas – Termas de Rio Hondas

01-05: Termas de Rio Hondas – Chuchujus

01-06: Chuchujus – Chuchujus

01-07: Chuchujus – Ujunis

01-08: Ujunis – Ujunis

01-09: Ujunis –Salta

01-10: Poilsis Saltoje

01-11: Salta – Belenas

01-12: Belenas – Belenas

01-13: Belenas – La Riocha

01-14: La Riocha – San Chuanas

01-15: San Chuanas – Vilja Karlos Pasas

01-16: Vilja Karlos Pasas – Rosarijus

Apie „Goodyear“

„Goodyear“ yra viena didžiausių pasaulyje padangų bendrovių. Joje dirba maždaug 66 000 darbuotojų, o gaminiai gaminami 49 skyrių 22 pasaulio šalyse. Du inovacijų centrai Akrone (Ohajas) ir Kolmar Berge (Liuksemburgas) stengiasi sukurti pažangiausius gaminius ir paslaugas, nustatančias pramonės technologijų ir eksploatacinių savybių standartą.

„Goodyear Dunlop Europe“ padangų liniją komercinėms transporto priemonėms, miesto ir tarpmiestiniams autobusams sudaro daugiau nei 400 skirtingų padangų (galima rinktis iš daugiau nei 55 dydžių). Daugybė pasaulyje pirmaujančių komercinių transporto priemonių gamintojų, įskaitant DAF, „Iveco“, MAN, „Mercedes-Benz“, „Renault Trucks“, „Scania“ ir „Volvo“, standartiškai montuoja „Goodyear“ padangas. Be to, „Goodyear“ padangas tiekia visiems didžiausiems priekabų gamintojams. Naudodami „Fleet First“, kurį sudaro „TruckForce“ techninės priežiūros tinklas, „ServiceLine 24h“ pagalba kelyje, „FleetOnlineSolutions Internet“ valdymo sistema ir „Goodyear Retread Technologies“, „Goodyear“ teikia įvairiausias specialias pramonei skirtas paslaugas.

Daugiau informacijos apie „Goodyear“ ir jos gaminius rasite apsilankę adresu www.goodyear.com.

Parašykite komentarą