Indų pardavėjai dalinasi labdaros valgyklų rūpesčiais

Viena didžiausių Lietuvoje indų ir virtuvės reikmenų bendrovė UAB „Arkietė“ nusprendė šefuoti Lietuvos labdaros valgyklas. Pirmoji sulaukusi prekybininkų pagalbos – „Maisto banko“ labdaros valgykla Klaipėdoje.

Bendrovės valdomų indų parduotuvių tinklas „Žana“ pirkėjams balandį paskelbė socialinę akciją – „Pirkite su nuolaida ir 5% nuo pirkinių sumos pervesime labdarai”. Didžiuosiuose Lietuvos miestuose veikiančių bendrovės indų parduotuvių klientai Klaipėdos „Maisto banko“ labdaros valgyklos atnaujinimui jau surinko pirmąjį indėlį. Praėjus vos keletui dienų nuo balandžio 27-ąją startavusios akcijos pradžios, surinktas pirmasis tūkstantis eurų, už kurį uostamiesčio valgykla iš UAB „Arkietė“ gaus siuntą būtiniausių indų – puodų, lėkščių, šaukštų, stiklinių, pjaustymo lentų ir peilių. Taip bendrovė padės kokybiškiau valgydinti skurdžiai gyvenančius Klaipėdos gyventojus – nauji grūdinto stiklo, iš nerūdijančio plieno pagaminti indai palengvins maisto ruošą bei padės pamaitinti dar didesnį būrį skurstančiųjų vienu metu.

 Socialiai atsakingos bendrovės kolektyvas pasisiūlė į talką – pamaitinti pulką bedarbių, senjorų ir neįgaliųjų pirmosios atvyko indų parduotuvės „Žana“ Klaipėdoje vedėja Asta Kančienė ir pardavėja-konsultantė Ieva Dėringytė. Moterys ne tik savanoriams padėjo dalinti labdaringą sriubą ir troškinį, bet ir įvertino labdaros valgyklos įrangos būklę, įsitikino, kad šiuo metu naudojami indai jau yra pakankamai seni bei jų atnaujinimas yra būtinas. Prekybos tinklo „Žana“ atstovai rado laiko pabendrauti su labdaros valgyklos kolektyvu ir lankytojais, klausėsi jautrių čia valgyti ateinančių žmonių istorijų.

„Labdaros valgyklą valdome antrus metus, Klaipėdos miesto savivaldybei nusprendus socialinę maitinimo paslaugą pirkti iš ne pelno organizacijų“, viešnioms pasakojo „Maisto banko“ Klaipėdos regione vadovas Raimondas Danupas.  „Anksčiau savivaldybė 60-70 asmenų maitinimui kasmet išleisdavo apie 200 tūkst. litų. Mes ne tik pavalgydiname dvigubai daugiau žmonių, bet miestui kasmet sutaupome lėšų“, skaičiuoja visuomenininkas.

Labdaros valgyklą perėmęs „Maisto bankas“ panaudai gavo ne tik patalpas Klaipėdoje, Baltijos prospekte, bet ir virtuvės įrangą ir indus. „Dauguma indų jau nusidėvėję, lėkštės išsidaužo – o dėl aliuminio puodų naudojimo pastabų gavome iš Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos. Šiaip taip vertėmės reikmenis skolindamiesi iš kitų socialinių tarnybų, tad UAB „Arkietė“ pasiūlymas padėti atsinaujinti virtuvės inventorių mus pasiekė pačiu laiku“, – indų pardavėjams guodėsi R. Danupas.

„Išbandžiusios savanorystę, mūsų darbuotojos iš arti susipažino su labdaros valgyklos kasdienybe, sudėtingomis darbo sąlygomis, taip pat dalinosi patirtimi, kaip maisto ruošimą palengvins būsima UAB „Arkietė“ parama naujais indais ”, – pasakoja parduotuvių tinklo „Žana“ mažmeninės prekybos vadovė Viltė Kačerauskaitė.

Matydami savo pirkėjų entuziazmą dalyvauti socialinėje akcijoje, prekybininkai žada iniciatyvą plėsti paremdami ir daugiau labdaros valgyklų. „Atnaujindami labdaros valgyklas, prisidėsime prie socialinių paslaugų kokybės didinimo – „Maisto bankui“ perduosime aukštos kokybės ilgaamžius, grūdinto stiklo indus ir nerūdijančio plieno stalo įrankius, virtuvės reikmenis, kurie tarnaus ilgus metus bei padės sutaupyti lėšų, skiriamų kasmetiniam indų pirkimui ir atnaujinimui“,“, – teigia mažmeninės prekybos vadovė. 

Paramos akcija dešimtyje indų parduotuvių „Žana“ tęsis iki gegužės 15 dienos. Daugiau informacijos – interneto svetainėje indai.lt

Parengė „Maisto banko“ plėtros ir komunikacijos vadovas Vaidotas Ilgius, 8 699 85259, vaidotas@maistobankas.lt

Parašykite komentarą