V. Mazuronis kreipėsi į L. Linkevičių: reikalauja skubių veiksmų

Reaguodamas į pastarųjų dienų įvykius Jungtinėje Karalystėje, kur po neseniai įvykusio referendumo dėl išstojimo iš Europos Sąjungos, kuriame nuspręsta, kad šalis palieka ES, paaštrėjo nacionalistinės nuotaikos, iššaukusios išpuolius prieš Jungtinėje Karalystėje gyvenančius Lietuvos piliečius, Darbo partijos pirmininkas Valentinas Mazuronis kreipėsi į užsienio reikalų ministrą Liną Linkevičių.

V. Mazuronis savo kreipimesi prašo ministro reaguoti į susiklosčiusią padėtį ir išsiaiškinti esamą situaciją bei visais įmanomais būdais siekti, kad Jungtinėje Karalystėje gyvenantiems lietuviams būtų užtikrintas saugumas.

„Negalime likti nuošalyje, kai Jungtinėje Karalystėje prieš mūsų tautiečius vykdomi ksenofobiniai išpuoliai. Mane itin neramina tokie įvykiai kaip išpuolis Mančesteryje, kur buvo užpultas ir sumuštas 12-metis lietuvis. Su vadinamuoju „Brexit“ susijusių išpuolių prieš mūsų tautiečius gali daugėti – ten gyvenantys lietuviai jau kuris laikas skundžiasi jaučiantys įtampą ir prieš juos nukreiptą britų agresiją bei nepasitenkinimą. Esu tikras, kad negalime toleruoti tokio elgesio su mūsų piliečiais ir likti nuošalyje – privalome užtikrinti, kad neapykantos pakurstyti išpuoliai būtų sustabdyti“, – sakė Darbo partijos pirmininkas V. Mazuronis.

Europos Parlamento narys savo kreipimesi taip pat ragina L. Linkevičių ieškoti būdų, kaip užtikrinti, kad nepablogėtų Jungtinėje Karalystėje gyvenančių lietuvių socialinė ir teisinė padėtis bei informuoti apie veiksmus, susijusius su šios problemos galimais sprendimais.

Parašykite komentarą