Prijungimas prie elektros tinklų: kada galima reikalauti perskaičiuoti įkainį?

Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEKK), išnagrinėjusi vartotojo J. S. ir AB „Energijos skirstymo operatorius“ ginčą, nustatė, kad operatorius pagrįstai atsisakė perskaičiuoti vartotojo elektros įrenginių prijungimo prie tinklų įkainį.

VKEKK pateiktame prašyme vartotojas nurodė, kad prijungus jam priklausantį objektą prie elektros tinklų, buvo nutiestas trumpesnis elektros tinklas nei operatorius buvo nurodęs apskaičiuodamas prijungimo įkainį, todėl pareikalavo jį perskaičiuoti.

Tačiau VKEKK, išnagrinėjusi faktines ginčo aplinkybes, operatoriaus veiksmuose pažeidimų nenustatė: AB „Energijos skirstymo operatorius“ vartotojo įrenginių prijungimo prie elektros tinklų įkainį apskaičiavo pagal Elektros energijos įrenginių prijungimo prie elektros tinklų įkainių nustatymo metodiką ir baigęs darbus jo neperskaičiavo, nes atstumas sutrumpėjo 8,03 metro – įkainis perskaičiuojamas tuo atveju, jeigu faktiškai nutiestas tinklas yra 10 metrų ir daugiau ilgesnis ar trumpesnis nei numatyta sutartyje.

Parašykite komentarą