„Small group" treniruotė – populiarėjanti tendencija sporto klubuose

Po sunkios darbo dienos atvykę į savo sporto klubą pasimetate ir nebežinote kokius pratimus daryti? Praleidžiate daug laiko sporto salėje, tačiau norimų rezultatų nematote? Padarote mažiau nei galite, nes šiandien jau ir taip sunkiai dirbote? Kasdien su šiais kalausimais susiduria daugybė žmonių.

Profesionalai pastebi, jog sporto klubų lankytojai dažnai net paprasčiausius pratimus atlieka netaisyklingai taip ne padėdami, o net kenkdami savo kūnui. Norint kiekvieną treniruotę praleisti turiningai ir efektyviai dažnam sporto klubų lankytojui reikėtų treniruotis ar konsultuotis su asmeniniu treneriu, tačiau tenka pripažinti – tai yra gana brangu.

Asmeninė sporto klubo „G7“ trenerė Monika Bruzgulė pataria „Small group“ (Lt. mažų grupių) treniruotes. „Treniruotė mažoje grupėje puikiai tinka skubantiems. Atėjusiam nereikia sukti galvos, „ką čia šiandien nuveikus?“, „esu šiek tiek pavargęs, padarysiu kelis pratimus su šiuo treniruokliu, kelis su tuo ar paminsiu dviratį“. Visa treniruotės programa pasirūpina treneris. Treniruotė su visa mankšta – apšilimu, pagrindine dalimi, tempimo pratimais ir savimasažu trunka tik 1 valandą. Retas, kuris treniruoklių salėje tiek teužtrunka, nes kitą sykį neturi konkretaus plano ar suvokimo ką ten daryti.  Aš iš anksto sudėlioju savaitės treniruotes ir parenku individualesnius pratimus grupei, gerai pažįstu žmones, kurie  ateina. Tokiu būdu jie mokosi techniškai – taisyklingai atlikti judesius ir tobulėti. Savo progresą jie pastebi patys, vienas kitą motyvuoja ir tai dar labiau skatina judėti pirmyn bei siekti geresnių rezultatų.“, – sako profesionali trenerė.

Penkių žmonių grupė yra pakankamai didelė, kad treniruotis būtų smagu ir įdomu, tuo pačiu pakankamai maža, kad vyktų efektyvus ir kokybiškas darbas.

Pagrindiniai „small group“ treniruočių privalumai:

  • Laiko taupymas – viskas atliekama per 1 valandą
  • Motyvacija ir palaikymas
  • Daug asmeninio trenerio dėmesio
  • Pratimų dinamiškumas ir įvairovė
  • Pigiau nei asmeninė treniruotė
  • Aiškiai pastebimi rezultatai

 „Savo treniruotėse mokau taisyklingai ir kokybiškai atlikti judesius, kuriuos naudojame kasdien. Tai yra tokie pagrindiniai judesiai: pritūpimai, atsispaudimai, kėlimai, traukimai, nešimai, metimai, šuoliai ir bėgimas. Stengiuosi sportuojantiems įdiegti suvokimą, jog reikia treniruoti ne atskirą raumenį, o judesį. Tai labai svarbu siekiant sveikatingumo. Geros judesių atlikimo technikos didelėje grupėje neišmoksi, o šie judesiai yra esminis pagrindas.“, – pasakoja sporto klubo „G7“ trenerė.

Treniruotės mažose grupėse įgauna vis didesnį populiarumą, nes tokiu būdu sporto klubo lankytojas gauna didelį asmeninio trenerio dėmesį už prieinamą kainą ir tuo pačiu išlaiko ilgesnį susidomėjimą bei motyvaciją, nes sportuojant grupėje itin stipriai veikia konkurencijos faktorius, kuris neleidžia tinginiauti.

Parašykite komentarą