Elektros įrenginių perkėlimas: kada už tai moka vartotojas, kada – įmonė?

Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEKK) išnagrinėjo vartotojo ir AB „Energijos skirstymo operatorius“ ginčą ir pasisakė, kad tuo atveju, kai vartotojas pageidauja perkelti į kitą vietą energetikos įmonei priklausančią elektros apskaitos spintą, kuri įrengta pagal nustatytus reikalavimus, tai turėtų būti apmokama vartotojo lėšomis.

VKEKK pateiktame prašyme vartotojas nurodė, kad AB „Energijos skirstymo operatorius“ priklausantys elektros įrenginiai (elektros apskaitos spinta) ribojasi su jo žemės sklypu ir trukdo aptverti sklypą. Vartotojas kreipėsi į įmonę, kad ši savo lėšomis perkeltų elektros įrenginius už jam priklausančio sklypo ribų.

VKEKK išnagrinėjus faktines ginčo aplinkybes ir įvertinus Valstybinės energetikos inspekcijos prie Energetikos ministerijos pateiktą išvadą, nustatyta, kad AB „Energijos skirstymo operatorius“ elektros apskaitos spinta pastatyti gavus visus reikalingus sutikimus, atitinka projekte nustatytus reikalavimus, be to, įsigydamas sklypą vartotojas žinojo, kad jis ribojasi su elektros įrenginiais ir sklypui nustatyta elektros įrenginių apsaugos zona.

AB „Energijos skirstymo operatorius“ pareiga apmokėti už įmonei priklausančių įrenginių perkėlimą galėtų atsirasti tik tuo atveju, jeigu paaiškėtų, kad įrenginiai buvo įrengti netinkamai. Kitais atvejais, kai vartotojas įrenginius pageidauja perkelti į kitą vietą dėl asmeninių sumetimų, reikalingi atlikti darbai finansuojami vartotojo lėšomis.

Parašykite komentarą