Ką dovanoti Kalėdoms? Naudingi patarimai

Ką dovanoti Kalėdoms? Naudingi patarimai 

Kiekvienais metais žmonės vis daugiau pinigų išleidžia Kalėdinėms dovanoms. O juk pasveikinti norisi visus – artimuosius, draugus, verslo klientus, kolegas. Ir žinoma, dažniausiai, kai trūksta laiko skubame į prekybos centrus. Ten vitrinose jau laukia paruošti įvairūs rinkiniai, suvenyrai, puodeliai, meduoliai ir daug kitų Kalėdinių dovanų. Tačiau gana dažnai žmonės Kalėdinių dovanų neapgalvoja. UAB “Žalioji dėžutė” (natūralūs žoliniai produktai) įkūrėja Agnė Gedminaitė – Miškinienė sako, kad dovanas vertėtų planuoti iš anksto ir dovanoti tai, kas tikrai naudinga ir reikalinga. Agnė dalinasi su Jumis patarimais, kuriais ji vadovaujasi pati rinkdama dovanas savo artimiesiems ir draugams. 

Taupykite dovanoms  

Dovanoms vertėtų taupyti iš anksto. Tuomet likus paskutiniam mėnesiui iki Kalėdų nereikės ieškoti papildomų lėšų. Aš tai darau jau nuo vasaros pradžios. Kas mėnesį atsidedu tam tikrą sumą, kuri skirta Kalėdinėms dovanoms. Kalėdinės dovanos pareikalauja iš ties nemažai išlaidų, todėl turbūt būtų neįmanoma visko supirkti iš anksto nesusitaupius. O dovanų juk reikia draugams, kolegoms, artimiesiems. Jei tik įmanoma, taupyti verta jau ir nuo sausio mėnesio. Taip sutaupysite ne tik dovanoms, bet ir liks pinigų papildomoms šventinėms pramogoms.  

Pirkite iš anksto  

Savo brangiausius ir artimiausius žmones tikrai pažįstame gerai. Todėl ir dovanomis jiems galima pasirūpinti iš anksto. Jei žinau, kad ta dovana tikrai patiks mano artimiausiam žmogui, nuperku ją anksčiau. Dažniausiai gruodį ir pas mus įtemptas laikas, tikras darbymetis. Todėl net ir neturėčiau laiko paskutinę akimirką ieškoti dovanų. Kalėdas visada pasitinku ramiai, žinodama, kad visų dovanos jau paruoštos. Be to, perkant anksčiau dažnai galima sutaupyti papildomai. Kai matau, kad planuojama dovana kainuoja mažiau nei įprastai, perku.  

Apsipirkite internetu 

Šiais laikais, kai prekyba internetu puikiai išvystyta, apsipirkti iš namų patogiausia. Pati taip pat didelę dalį dovanų perku internetu, – sako Agnė. Svarbiausia nepirkti iš nepatikimų parduotuvių. Pastebiu, kad paskutiniu metu žmonės dažnai nukenčia pirkdami internete iš nepatikrintų asmenų. Jei įmonė ar asmuo Jums nėra žinomas, tiesiog pasitikrinkite Google informaciją apie juos.  

Jei internetu perkate paskutinėmis dienomis prieš Kalėdas, būtinai pasiteiraukite, ar dovana Jus pasieks laiku. Prieššventiniu laikotarpiu siuntinių gausa didelė, todėl pristatymas kartais vėluoja. Tačiau toks pirkimo būdas sutaupo labai daug laiko, be to, dažnai internetinėse parduotuvėse galima rasti puikių pasiūlymų.  

Mūsų produktų prekyba taip pat vyksta internetu ir matome, kad žmonėms tai tinka. Perka tiek jauni tiek vyresnio amžiaus žmonės. Nereikia net kojos iš namų iškelti.  

Dovanokite naudingas dovanas 

Kaip jau minėjau, dovanas pati planuoju iš anksto. Pasidarau pagrindinį sąrašą žmonių, kad ieškosiu dovanų. Tai darau dar rudenį. Tuomet susirašau galimus dovanų variantus. Pasakysiu, kad stengiuosi nedovanoti suvenyrų, puodelių ar kitokių daiktų su šventine atributika. Tikrai žinau, kad tokie daiktai greitai atsidurs sandėliuke. Taip, tokius daiktus negalvojant nupirkti tikrai greičiausia. Bet dovana turėtų parodyti, kad Jūs galvojote apie tą žmogų, ją rinkdami. Dovanokite tai, ko žinote, kad reikia tam žmogui. Tai gali būti kvepalai, kosmetika (tik tokia, kurią tikrai naudoja ar norėtų), dovanų kuponai apsipirkti mėgstamose parduotuvėse, sveikatinimosi produktai. Kalbant apie sveikatą ir natūralius produktus, noriu pasidžiaugti, kad ir mes “Žaliojoje dėžutėje” šiemet sukūrėme kai ką ypatingo. Tai “Sveikatos dėžutė” – ypatinga tiek savo turiniu, tiek mintimi. Ši idėja kilo tuomet, kai mūsų klientai pradėjo klausinėti, ką galėtume pasiūlyti Kalėdoms. Ilgai ir kruopščiai visą rinkome ir ieškojome būdų, kaip dovaną įpakuoti tausojant aplinką ir panaudojant natūralias medžiagas. Štai taip gimė dėžutė su išgraviruotu užrašu “Dovana tavo sveikatai”. Dėžutės turinys susideda iš mūsų klientų mylimiausių produktų grožiui, žarnynui, svorio metimui, virškinimui. Dėžutėje slepiasi “Ponas Baubas” ir “Drakonas”. Be to, laukia ir papildomos staigmenos – rankų darbo kokosinis dubenėlis ir nerūdijančio plieno šiaudeliai. Tai labai jauki, apgalvota dovana artimiems žmonėms. Be to, tuo pačiu norime siųsti žinutę, kad reikia galvoti apie aplinkos tausojimą ir vartojimo mažinimą.  

Dovanų kuponas – ar tinkama dovana?  

Žinote, dovanų kuponus perku pati kiek rečiau, bet kartais tikrai prireikia ir jų. Ypatingai, jei žinau, kad žmogus norėtų apsipirkti kažkurioje konkrečioje vietoje. Tokia dovana tikrai tinkama ir manau, kad puiki išeitis skubantiems. Geriau žmogus, kuriam dovanojate dovaną išsirinks tai ką nori pats, nei gaus nereikalingą daiktą. Dabar dovanų kuponų įvairiose vietose galima nupirkti už pačias įvairiausias sumas. Šiais metais ir mes nusprendėme suteikti galimybę savo klientams įsigyti dovanų kuponus.  

Kalėdinių dovanų idėjos 

Agnė dalinasi idėjomis, ką galima padovanoti per Kalėdas brangiausiems žmonėms.  

Kalėdinės dovanos draugams: dovanų kuponas į kiną, kavinę ar kitą pramogą, gurmaniško maisto rinkinys, savo rankų darbo saldumynai, knygos (jei žinau, ko tikrai nori), kosmetikos gaminiai.  

Kalėdinės dovanos mamai: įvairūs produktai sveikatai, masažai, natūralios kvapnios žvakės, namų kvapai, papuošalai, kvepalai. 

Kalėdinės dovanos tėčiui ar vyrui: kvepalai, kosmetika, kartais renku dovaną pagal jų hobį, kvepalai automobiliui.  

Kalėdinės dovanos seneliams: žinoma, dažniausiai dovanoju produktus sveikatai, natūralias žvakes, savos gamybos saldėsius, o svarbiausia – laiką kartu. Seneliams labai norisi praleisti daugiau laiko su artimaisiais. Tad tikrai puiki dovana bus ir pramoga kartu – teatras, pasisėdėjimas restorane.  

Agnė Gedminaitė – Miškinienė sako, kad svarbiausia dovanas rinkti iš širdies ir jas apgalvoti. Visuomet pagalvokite, ar tam žmogui dovana tikrai tinkama. Jei įmanoma, slapčia sužinokite, apie ką žmogus svajoja. Visuomet smagu nustebinti, kai žinai, kad tai buvo labai trokštamas daiktas.  

Parašykite komentarą