„FL Technics“ stiprina pozicijas Kinijoje – tapo EASA sertifikuota įmone Azijoje

Pasaulinės orlaivių techninės priežiūros ir kapitalinio remonto (MRO) paslaugų teikėja „FL Technics“ stiprina savo pozicijas Kinijoje. Kartu su partnerėmis – „China Airlines Leasing Group Holdings Limited“ (CALC) ir jų antrine kompanija „Aircraft Recycling International“ (ARI) – įsteigta įmonė „FL ARI Aircraft Maintenance & Engineering Company Ltd“ (FL ARI) gavo Europos aviacijos saugos agentūros (EASA) sertifikatą „Part 145”, suteikiantį teisę teikti operatyviosios techninės priežiūros paslaugas Boeing 737 NG ir Airbus A320 šeimos orlaiviams. 

„Esame pirmoji nepriklausoma orlaivių techninės priežiūros ir kapitalinio remonto paslaugų įmonė šiaurės Kinijos regione, gavusi EASA sertifikatą „Part-145” operatyviajai techninei lėktuvų priežiūrai. Šis sertifikatas leis Kinijoje išnaudoti „FL Technics“ patirtį, sukauptą per 20 metų aptarnaujant ir remontuojant orlaivius globaliu mastu, – sako FL ARI vadovas Donatas Dockus. – Analitikai prognozuoja, kad aviacijos paslaugų rinka Kinijoje per ateinančius dešimt metų bus viena sparčiausiai augančių pasaulyje. Tad siekiant šio regiono aviacijos rinkos dalyviams užtikrinti visapusišką MRO paslaugų spektrą, artimiausiu metu planuojame gauti „Part 145” sertifikatą ir periodinės techninės priežiūros paslaugų teikimui“.

Kinijos šiaurės rytų regiono verslo, pramonės ir transporto centre, Harbino mieste, įsikūrusi FL ARI didžiausią dėmesį skiria periodinei ir operatyviajai orlaivių techninei priežiūrai ir eksploatavimui, netinkamų orlaivių ardymui, inžinerinėms paslaugoms ir konsultacijoms. Bendrovė vadovaujasi Kinijos civilinės aviacijos administracijos (CAAC) 145, Kinijos civilinės orlaivių techninės priežiūros sertifikato reguliacija CCAR 145 bei EASA „Part 145“ sertifikatu. Šiuo metu operatyviosios techninės priežiūros ir remonto paslaugas teikia dviem kinų vietinėms avialinijoms.

 „EASA Part 145 sertifikatas – tai ne tik garbė FL ARI įmonei, tačiau ir sunkaus darbo bei bendradarbiavimo tarp visų partnerių pastangų rezultatas.  CALC Grupės ir partnerių patirtis, pagalba ir palaikymas iš EASA leis FL ARI teikti visapusiškas operatyviosios techninės priežiūros paslaugas Kinijoje. Neabejoju, kad jungtinės bendrovės komanda Azijos rinkoje vadovausis aukščiausiais darbo ir verslo etikos standartais, o FL ARI, perimdama geriausias CALC grupės ir FL Technics praktikas ir patirtį, taps itin reikšminga MRO paslaugų teikėja Kinijoje“, – teigia CALC ir ARI vadovas Mike Poon.

FL ARI orlaivių priežiūros ir remonto paslaugas teikia 15 tūkst. kv. m. angare „Harbino Taiping“ tarptautinio oro uosto teritorijoje. „FL Technics“ grupės įmonės analogiškas paslaugas teikia Vilniaus ir Kauno oro uostų angaruose, UK bei Džakartoje (Indonezija).

Apie FL ARI:

„FL ARI Aircraft Maintenance & Engineering Company Ltd“ (FL ARI) yra pirmoji nepriklausoma orlaivių techninės priežiūros ir kapitalinio remonto paslaugų įmonė šiaurės Kinijos regione. FL ARI yra jungtinė kinų „China Airlines Leasing Group Holdings Limited“ (CALC), jų antrinės įmonės „Aircraft Recycling International“ (ARI) bei pasaulinės orlaivių techninės priežiūros ir kapitalinio remonto (MRO) paslaugų teikėjos „FL Technics“ bendrovė. Įmonės veiklos kryptis sudaro operatyvioji ir periodinė techninė orlaivių priežiūra, planiniai patikrinimai ir remontas, eksploatavimui netinkamų orlaivių ardymas, inžinerinės paslaugos ir konsultacijos, variklių, važiuoklės ir kitų komponentų remonto ir keitimo darbai. 

Apie „FL Technics“

„FL Technics“ –  globali orlaivių techninės priežiūros ir kapitalinio remonto (MRO) paslaugų teikėja. Tai didžiausia tokio tipo bendrovė Baltijos šalyse. „FL Technics“ turi savo atstovybes Lietuvoje, Jungtinėje Karalystėje, Indonezijoje, Tailande, Kinijoje. Įmonės veiklos kryptis sudaro operatyvioji ir periodinė techninė orlaivių priežiūra, orlaivių komponentų ir atsarginių dalių tiekimas, variklių remontas, orlaivių inžinerinis palaikymas, techniniai mokymai. Įmonėje dirba daugiau kaip 1200 darbuotojų Vilniuje, Kaune, Londone (Jungtinė Karalystė), Džakartoje (Indonezija), ir Harbine (Kinija) bei daugiau nei 50-yje operatyvios techninės priežiūros stotyse visame pasaulyje. Daugiau informacijos apie „FL Technics“ rasite interneto svetainėje www.fltechnics.com.

„FL Technics“ priklauso „Avia Solutions Group“ didžiausiam aviacijos paslaugų klasteriui Vidurio ir Rytų Europoje. Įmonių grupė valdo 67 biurus ir gamybos centrus bei teikia aviacijos paslaugas visame pasaulyje.

Apie CALC:

„China Airlines Leasing Group Holdings Limited“ yra viso orlaivių gyvavimo ciklo paslaugų teikėja. Įmonė listinguojama Honkongo vertybinių popierių biržoje  (kodas: 01848.HK).  Jos antrinės įmonės dalyvauja dviejose pagrindinėse veiklos srityse: naujų orlaivių nuomos ir panaudotų orlaivių perdirbimo ir išmontavimo paslaugų teikime. „CALC“ veiklos sritys apima orlaivių lizingą, pirkimą ir nuomą, struktūrinį finansavimą. Įmonė taip pat teikia pridėtinės vertės paslaugas, tokias kaip flotilės planavimas, orlaivių išmontavimas, prekyba komponentais. Tarptautinė aviacijos konsultacijų bendrovė „ICF International“ CALC yra įtraukusi tarp Top 10 orlaivių nuomotojų visame pasaulyje, atsižvelgiant į jų valdomo orlaivių parko dydį ir bendrą užsakymų vertę.

2014 metais Hong Kongo vertybinių popierių biržoje listinguota kaip pirmoji orlaivių nuomos kompanija Azijoje, CALC akcijos įtrauktos į „Hang Seng Global Composite“, „Hang Seng Composite“, „MSCI China Small Cap“ prekybinius sąrašus bei į Shenzhen-Hong Kong Stock Connect.

Parašykite komentarą