Seimas svarstys siūlymus atidėtų renginių bilietų klausimu

 

 

Seimas svarstys teisines priemones, kuriomis siekiama padėti kultūros sektoriui, dėl naujojo koronaviruso (COVID-19) sukeltų priežasčių susiduriančiam su dideliais sunkumais.

„Vartotojų ir paslaugų teikėjų interesų pusiausvyros išlaikymas šiuo atveju tampa ypač svarbus, nes masinių renginių organizavimo nemokumo atveju neigiamas pasekmes patirtų ne tik renginių organizatoriai ar bilietų platintojai, bet taip pat darbuotojai, kurie dirba šiame sektoriuje ir, be abejonės, vartotojai, kurie galbūt ir neatgautų savo pinigų“, – pristatydamas teisės akto projektą sakė teisingumo ministras Elvinas Jankevičius, pažymėjęs, kad bilietus į renginius, turėjusius vykti nuo kovo 13 iki birželio 30 dienos, jau yra įsigiję apie 300 tūkst. vartotojų.

Pasak ministro, įstatymo projekte prioritetas yra teikiamas vartotojo ir paslaugų teikėjo susitarimui dėl kitos – vėlesnės – renginio datos. Renginys turėtų įvykti ne vėliau kaip po 12 mėnesių nuo renginio ir susibūrimų draudimo panaikinimo. Nerandant šio susitarimo, siūloma leisti vartotojui susitarti su renginio organizatoriumi dėl kompensavimo už neįvykusį renginį analogiškos vertės kuponu, kuriuo vartotojas gali apmokėti bilietų į būsimus to pateis organizatoriaus renginius kainą ar jo dalį.

Jeigu paslaugų teikėjas nenustato vėlesnės renginio datos, taip pat vartotojui nesutinkant su kita renginio data, šalims nesusitarus dėl kompensavimo kuponu arba vartotojui nepasinaudojus kuponu per 12 mėnesių nuo renginio ir susibūrimų draudimo panaikinimo, jis turės teisę reikalauti, kad paslaugų teikėjas grąžintų sumokėtus pinigus.

„Už bilietus sumokėtų pinigų grąžinimo vartotojui atidėjimas yra proporcinga priemonė siekiant kultūros sektoriaus gyvybingumo. Noriu pabrėžti, kad esant objektyvioms priežastims lyga ar išvyka, dėl kurių vartotojas negali dalyvauti renginyje, nustatyta vėlesne renginio data, tokiu atveju vartotojui pinigai grąžinami ne vėliau kaip per 14 dienų“, – teigė E. Jankevičius.

Kai paslaugų teikėjas nenustato vėlesnės renginio datos pagal šio įstatymo nuostatas, vartotojas turi teisę reikalauti, kad paslaugų teikėjas grąžintų vartotojui už bilietus sumokėtus pinigus, įskaitant visus mokesčius, ne vėliau kaip per 14 dienų nuo šio straipsnio 1 dalyje nustatytos paslaugų teikėjo teisės įgyvendinimo laikotarpio pabaigos.

COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) sukeltų pasekmių poveikio vartojimo sutarčių dėl renginių organizavimo paslaugų teikimo vykdymui įstatymo projektui Nr. XIIIP-4753 po pateikimo pritarta bendru sutarimu. Jis bus svarstomas ypatingos skubos tvarka, ketvirtadienį.

Parašykite komentarą