Akių nuovargis ar ligos simptomai: kada sunerimti?

Kadangi šiais laikais daugelis mūsų dienas leidžia prie kompiuterio, TV ir telefonų, natūralu, kad pavargusių akių sindromas kankina daugelį žmonių. Puiku tai, kad skiriant šiek tiek dėmesio akims – diskomfortą galima pašalinti. Lygiai taip pat kaip ir išsaugoti gerą matomumą bei išvengti jautrumo.

Tiesa, ne visada tam tikri požymiai rodo, kad Jūsų akys yra pavargusios. Kitais atvejais tai gali būti labai rimtų ligų simptomas, tad jeigu matote žaibavimus akyse, jeigu jos pasidarė labai jautrios, raudonos – tokiu atveju verta suklusti ir net kreiptis į gydytoją, kuris įvertins, ar tai tik nuovargis, ar Jus užklupo kokia nors akių liga.

Simptomai – labai įvairūs

Žinoma, apsilankius pas gydytoją pirmiausia klausiama dėl simptomų, kuriuos žmogus jaučia. Kuo jie tiksliau yra įvertinami – tuo labiau žinoma kokius tyrimus reikia atlikti ir tuo pačiu kokie gydymo metodai turėtų būti skiriami. Tai pavyzdžiui, jeigu pacientas skundžiasi, kad dažnai akyse matomi žabavimai, taip pat, dažnai matomos bei jaučiamos drumstys – tokiu atveju dažniausiai kalbama apie tinklainės įplyšimus, tad tai toli gražu ne tik nuovargio simptomas. Tuomet reikalingas labai greitas gydymas, kadangi tinkamai nepasirūpinus –  žmogus net gali likti aklas.

Štai nuovargis dažniausiai pasireiškia jautriomis akimis, taip pat, jos gali būti raudonos, žinoma, gali pablogėti rega. Dažniausiai visą tai iššaukia ir labai konkreti priežastis, pavyzdžiui, ilgos darbo valandos prie kompiuterio. Tuomet dažniausiai išrašomos dirbtinės ašaros, kurios padeda atgaivinti akytes.

Greita reakcija į akių dirginimus

Kad ir su kokiomis akių ligomis ir tuo pačiu kokiais simptomais tenka susidurti – šiuo atveju labai svarbi greita reakcija, kadangi užtrukus galima mažas problemas paversti labai didelėmis, kurias sutvarkyti – reikia laiko. Galiausiai, ne visada net ir pavyksta. Juk akys – viena jautriausių žmogaus kūno vietų, organas, kuriam reikia skirti daugiau dėmesio bei laiko.

Geriausia – nelaukti, kad ir kokia maža problema gali atrodyti. Reikia kreiptis į privačią kliniką, kurioje bus ne tik įvertinami simptomai, tačiau tai pat ir atliekama apžiūra, kurios metu bandoma rasti tinkamiausią ligos šalinimo būdą.

Reguliarus regos patikrinimas – būtinas

Geriausias būdas užsitikrinti, kad pavyks išvengti bet kokių regos problemų yra nuolatinis jų tikrinimas, kuris turėtų būti atliekamas pas specialistą. Pas okulistą reikia eiti taip pat dažnai kaip ir pas odontologą, kadangi tik tokiu atveju pavyks išvengti bet kokių galimų ligų.

Tiesa, lygiai taip pat reikia skirti ir laiko bei dėmesio savo akims. Labai rekomenduojamos mankštos, žinoma, reikalingi specialūs vitaminai, sveika mityba, kuo daugiau sporto ir tuo pačiu saikingas sėdėjimas prie kompiuterio. Visa tai gali užtikrinti, kad neteks susidurti su rimtomis akių sveikatos problemomis. Visgi, jei jaučiate akių sutrikimus ar diskomfortą, patariama užsirašyti į oftalmologo konsultaciją, kurioje gretiai ir efektyviai būtų nustatyta problema bei pritaikyti veiksmingiausi gydymo metodai.

Parašykite komentarą